18 Şubat 2011 Cuma

Hasan Kolcuoğlu Kebapçısı-Adana

Adana’daki 2.gecemizde hedefimiz yine aynı: adana kebapJ Tavsiyeler üzerine Hasan Kolcuoğlu Kebapçısı’nın yolunu tuttuk. Yalnız, bu şehirde kolcuoğlu adında çok sayıda kebapçı var. O yüzden, gideceklere tavsiyem, Menderes’teki Hasan Kolcuoğlu diye belirtmeleri.

Siparişlerimizi verdikten sonra masa anında donatıldı. Ama ne donatılma!.. Sayıyorum, masaya  11 çeşit farklı salata ve meze gelmiş. Bir süre sonra verdiğim kebap siparişini unutarak, kendimi mezelerin içinde kaybediyorumJ

Salata oldukça iyi.




Sırasıyla; naneler taze, süzme yoğurt lezzetli. İlk kez tattığım peynir salatası, alışık olmayan bünyelere acı gelebilir; ancak o da oldukça lezzetli.




Nar ekşisi içerisinde gelen közlenmiş soğanlar tek kelimeyle enfes. Benim için gecenin favori tabağı.


Tüm bu çeşitler içinde, en zayıf halkayı sanırım ezme oluşturuyordu. HasanUsta'da yediğimiz ezmenin yanında çok yavan ve tatsız kalıyordu.


Taze soğan salatası ve patlıcan söğürme de, en az peynir salatası kadar başarılı, lezzetli tabaklar.



Yine ilk kez burada tattığım bir diğer lezzet de; tahin salatası. Alışık olmadığım bir tad olmasına karşın, bunu da sevdim.

Mezelerimizle birlikte masaya sıcacık pidelerin de gelmesiyle bizim de keyfimiz iyice yerine geldi:)




Önümüzdeki tabakları silip süpürmekle meşgulken, garson ara sıcaklarımızı getirdiğini söyledi. Ara sıcak olarak herhangi bir şey söylememiş olmamıza karşın, bizlere isteyip istemediğimiz sorulmadan tabaklarımıza bırakılan küçük pidecikleri, herhalde müessesenin ikramı diye düşünerek, afiyetle mideye indirdik:)...

Hamurları biraz tuzsuz olmakla birlikte, her 2 pidecik de lezzetliydi. Kıymalının harcı çok lezzetliydi. Tadı damağımda kaldı diyebilirim.

Az sonra da adana kebaplarımız masadaki yerini aldı.


Bu adana kebap, HasanUsta'da yediğimden farklı olarak, baharatlarla tadlandırılmıştı. Hatta acısız istememize karşın, içerisinde bol miktarda kırmızı pul biber de vardı. Bu nedenle, acı yiyemeyen bir arkadaşımız yemeğini bitiremedi. Öte yandan, adana kebap lezzetli sayılmakla birlikte çarpıcı bir özelliği de yoktu. Adana'daki iddialı bir kebapçıda, açıkçası Ankara'da bulamayacağım bir lezzet tatmak isterdim. Ancak bu adana kebap, bende hiçbir iz bırakmadı.

Yemeğin ardından meyve ikramı geldi. Adanasını bitiremeyen arkadaşımız tatlı olarak kadayıfta karar kılmıştı. Maalesef, şanssızlığı tatlıda da devam etti. Kadayıf çok sertti. Adeta kadayıf değil de, akide şekeri yiyor gibi hissettim:) Üzerindeki kaymağı da onu kurtarmaya yetmedi.




Meyvelerimizi de yedikten sonra hesabı istediğimizde hoş olmayan bir sürprizle karşılaştık. Bizlere isteyip istemediğimiz sorulmadan ikrammış gibi tabağımıza konan her şeyin hesaba eklendiğini görmek gerçekten şaşırtıcıydı. Herkesçe bilinen, Adana'nın lüks bir kebapçısında böyle bir tabloyla karşılaşmayı açıkçası garipsedim. Kabul ediyorum, gecenin en keyifli kısmını mezeler oluşturuyordu. Ancak, bize sorulmuş olsaydı, belki de masaya gelen çeşitlerin tamamını istemeyecektik. Oysaki siparişlerimiz alınırken bize tek sorulan çiğ köfte isteyip istemediğimizdi.
Bu son sürprizi saymazsak, Hasan Kolcuoğlu Kebap'ta lezzetli yemeklerle keyifli bir akşam geçirdik. Ankara'dan gideceklere tavsiyem; kebap ısmarlamadan içki-meze keyfi yapmaları;)...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder