18 Şubat 2011 Cuma

HASANUSTA KEBAP-ADANA

Adana’daki ilk akşamımızda herkes yiyeceği lezzetli kebapların hayalini kurmakla meşgulJ Tavsiyeler üzerine Hasan Usta’nın yolunu tutuyoruz. Bir kış akşamı dışarıda oturmanın mutluluğunu yaşarken, çevreyi gözlemleme fırsatı yakalıyorum. İç mekan tamamen dolu, bahçede de bizden başka 5-6 masa daha var. 



Bu denli kalabalık olması, ”galiba doğru yerdeyiz” düşüncesinin hepimizin aklından geçmesine neden oluyor. Heyecanla “adana kebap” siparişlerimizi verip beklemeye başlıyoruz. Siparişlerin ardından masa bir anda donatılıyor.
Çiğ köfte çok lezzetli. Ortasındaki nar ekşisine bandırarak yemek çok keyifli. Salatanın malzemeleri taze. Ezme lezzetli; ancak bunu büyük ölçüde üzerindeki lezzetli nar ekşisine borçlu. Ayranın da çok lezzetli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.






Daha masadakilerin tadını tam anlamıyla çıkaramamışken, adanalar geliyor.


Hasan Usta’nın adanasında, Ankara’da yediğim adana kebaplardan farklı olarak baharat hemen hemen hiç kullanılmamış. Yalnızca etin tadı alınıyor. Bu adana kebap, Adana’da kaldığım süre boyunca değişik yerlerde tadına bakma imkanı bulduğum adanalar içerisinde en lezzetlisi. Yanında gelen köz soğan çok lezzetli. Yalnız, hepimizin ortak gözlemi; tabaktaki “et-ekmek” orantısızlığı.  Ekmek miktarı çok fazla. Hepsini yiyebilmenin imkanı yok. Bu göz göre göre israf durumu, beni biraz üzüyor açıkçası.

Yemeğimiz bittikten sonra masaya çaylar ve hesap geliyor. Adana kebab 9 TL. Bu lezzetli kebap için makul bir fiyat olduğunu düşünüyoruz. Tattığımız lezzetlerden memnun bir biçimde HasanUsta Kebap’a veda ederek, yediklerimizi eritebilmek umuduyla kendimizi Adana sokaklarına atıyoruz…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder