12 Şubat 2011 Cumartesi

Big Chefs-Çukurambar

Bu akşam bir arkadaşımla Çukurambar Big Chefs’deydik.  14 şubat kutlamalarının kandil dolayısıyla 12 şubata çekilmesinden ötürü, dekorasyon kırmızı kalp ağırlıklıydıJ Bir an için bu unutkanlığımdan ötürü kendime kızdım.  Acaba çiftlerle bezeli bir fiks mönü uygulamasının ortasına mı düştük korkusuyla yukarı çıktım; ancak neyse ki korktuğum başımıza gelmedi.  Karar vermekte geciktiğimiz için al yanaklı garsonumuzla küçük çapta bir kriz yaşadıktan sonra, nihayet siparişlerimizi verdik. Siparişimizin ardından masaya yeşil zeytin ezmesi ve ekmek sepeti geldi. Ezme lezzetliydi, ekmeklerinse tadına bakmadık. Bence iddia ettikleri kalite göz önünde bulundurulduğunda ikram daha çeşitli olmalı. En azından sepetteki ekmek çeşitliliğini arttırarak işe başlayabilirler.


Yemeklerimiz makul bir sürenin sonunda masadaydı. Benim siparişim köz patlıcanlı pizza, arkadaşımınki ızgara tavuk salataydı. Pizzanın hamuru incecikti. Bir kere daha pizzada ince hamuru yeğlediğimi anladım. İçerisinde peynirin dışında közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan vardı. Yani, en sevdiğim ikili. Bu ikisinin olduğu bir yemek zaten kötü olamazdı herhalde. Ancak, pizzaya adını veren patlıcanların tadı, hayal ettiğimin çok dışındaydı. Sanırım, pizzaya koymadan önce limon suyunda bekletmişler. O tad da tamamen patlıcana işlemiş. Kesinlikle o canım köz tadını mahvetmiş. Bu majör hatanın dışında pizza hakkında söyleyebileceğim olumsuz bir şey yok. Güzel bir pizzaydı.

Arkadaşım da salatasını beğendiğini ifade etti. Yalnız ikimiz de, salatayla birlikte zeytinyağı ve limon suyunun ayrı bir şekilde gelmeyişini yadırgadık. Her salatanın elbette ki önceden eklenen bir sosu vardır; ancak yağ ve limon bunun dışında tutulmalı. Sonuçta, herkesin salatasında tercih ettiği yağ ve limon miktarı farklıdır. Nitekim arkadaşım, içerisindeki limon miktarının kendisine fazla gelmesi sebebiyle salatasını bitiremedi.

Yine de Big Chefs’in limon kullanma konusunda tamamen beceriksiz olduğunu söylersek, arkadaşımın istediği limonataya büyük haksızlık etmiş oluruz. Elma dilimleriyle servis edilen limonata çok başarılıydı. Ekşisi de, şekeri de tam kararındaydı.

Yemeğin ardından, daha önce Big Chefs’teki tatlıların büyük kısmını denemiş olan deneyimli bir arkadaşımızın önerisine uyarak kızarmış dondurma topları istedik. İyi ki de istemişiz, kızarmış dondurma çok lezzetliydi. Aklıma sadece, dış katman daha sıcak olabilir miydi sorusu takıldı. Yalnız porsiyon çok büyük. İkimiz de bir porsiyonu iki kişinin rahatlıkla paylaşabileceği konusunda hemfikir olduk.

Nihayetinde, güzel bir ortamda lezzetli yemekler yedik. Fiyatlar aynı caddede bulunan diğer işletmelerle paralel. Yalnız, böyle yerlerde benim takıldığım yegane konu, içecek fiyatları. Bunun işletme politikasından kaynaklandığının, insanların bir içecek siparişi verip saatlerce oturmasının önüne geçmek için böyle bir uygulamaya gittiklerinin farkındayım. Ancak yine de bu vesileyle pek çok mekanda yaşadığım bu sorunu dile getirmeden geçemedim.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder